Pagina's

zondag 16 september 2012

Kopenhagen & Christiania

Follow my blog with Bloglovin
Nadat ik op woensdag al een flink stuk van de stad gezien had, ging ik 's avonds naar m'n kamer en was er een heel gezellig gesprek gestart met een Portugese en twee kiwi's (new zeelanders). De kiwi's en ik besloten om Danish te halen voor ontbijt en daarna de free walking tour te doen. Dit bleek echt een goed idee te zijn, we zijn uiteindelijk de hele dag en een deel van de nacht met elkaar opgetrokken.

De free walking tour is een aanrader als je in Kopenhagen bent. Onze gids was Igor en kwam uit Tsjechië. We hebben eigenlijk alle highlights (behalve de zeemeermin.. hmm..) gezien. En als je geinteresseerd bent in James Bond achtige verhalen google dan even naar Thomas Sneum: hij stak o.a. de afstand Denemarken - Engeland over door brandstof in het vliegtuig te tanken terwijl het vliegtuig vloog...

 Town hall (ook wel uit the killing)



 
Een ander gaaf beeld

In de middag deden we een harbour tour. Opnieuw zagen we nyhavn, maar we zagen ook een paar andere dingen. Waarvan Christiania het meest indrukwekkend was, hoe bizar is dit kleine vrijstaatje...
 
In Christiania is het niet legaal om softdrugs te roken, maar tot 2004 was dit wel zo. Volgens mij wordt het tegenwoordig gedoogd door Denemarken. Christiania ligt in Kopenhagen en je komt er door een poort. We liepen met een tourguide, maar voordat zij Christiania inliep moest ze een trui over haar tourshirt heen doen, omdat de inwoners de "commerciële wereld" maar niks vinden. Eerst dachten we dat het een grap was maar toen we binnen waren snapten we wel waarom. Heel erg intrigerende inwoners van Christiana leken allemaal op junkies en een beetje vijandig. De regels binnen zijn: geen foto's en niet rennen.. (je mag overigens niet rennen omdat dat de trip van anderen kan verstoren, hoe apart)

Nieuwsgierig naar Christiania? Ik heb online wat foto's gevonden: hier, hier en hier vind je hoe het er van binnen uitziet. Christiania heeft ongeveer 2000 inwoners en is echt een moetje als je naar Kopenhagen gaat!

 
"Yarn bombing" in Kopenhagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten