Pagina's

dinsdag 9 oktober 2012

Götenborg (2)

Het begint nu echt herfst te worden in Zweden. De bomen kleuren van groener dan groen naar oranje, geel, bruin en alles wat ertussenin zit. En met de herfst komt ook de farmers market in Götenburg waar de groenten en fruit verkocht worden die vers van het land komen. 


 
Wat een kleuren zitten ertussen! En het is zo leuk om "jouw" oogst verkocht te zien worden aan Zweedse consumenten en inwoners van Götenburg. 


 
Na helpen met een volle auto met trailer uit te laden door naar een wandeling door de stad en wat cultuur. Eerst natuurlijk iets warms te drinken om op te warmen en daarna slenteren door de nog stille straten (want: vroeg in de ochtend) met knisperende blaadjes onder mijn schoenen.


 
En wat cultuur vond ik in het art museum, waar ze maar liefst één schilderij van Van Gogh tentoonstelden. Veel beter was het museum in een indrukwekkende collectie van Noorse schilders (va. 1800 t/m 1900) en Zweedse schilders. 
Dit schilderij is bijvoorbeeld van een Noorse schilder en vond ik erg mooi

 
Na een wandeling door het stadscentrum belandde ik bij toeval in een muziekwinkel waar op dat moment live muziek gemaakt werd door Sea Lion. En, dat is mijn geluk, ik kon er gratis en voor niets genieten van de lieve engelse met ontzettend Zweeds accent muziek, die een beetje apart is maar live zo ontzettend goed.

 
Ik stopte mijn trip bij de haven om nog even naar het schip te kijken dat trekpleister is. Niet heel indrukwekkend maar toch leuk om te zien. 

Zie ook Götenborg (1)

2 opmerkingen:

  1. zo leuk! ik hou van Goteborg, ik twijfel om in december nog eens terug te gaan.. Je foto's overtuigen me bijna ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ah bijna, nog niet helemaal ;)? Ja het is een hele lieve en leuke stad! Ik blijf ernaar teruggaan. Heb je nog tips?

      Verwijderen